Friday, 13 January 2012

Coklat tu Baik Untuk Minda .


Haii .. To all blogger . Orait . Tengok tak tajuk entri Fyka kali ni . Hah . Tibe-tibe pulak nak update tajuk macam tuh . Saje nak kongsikan kat korang semua kan . Sambil aku rasai nikmatnye makan Cadbury Black Forest pagi-agi nih . Wahh . Sedap siot . Mesti terliur kan ? Haha . Dah jadi adat aku dah setiap kali keluar jalan-jalan . Mesti kena beli Cadbury . Adat tahu . Wajib ! Wajib !




Nah . Amek Fyka belanje . Rase sorang sikit . Jangan rebut-rebut . Cehh (tak betul sudah) Ter liur tak ? Sedap tuh beb . Haha okeh . Lupakan . Fyka bukannya nak promote ke ape . Bukan aku yang untung kan . Back to the topic today . Coklat baik untuk minda ? Yes . Why ? Want to know ? Here . (praktis mat salleh sikit)


Tadi Fyka jalan-jalan lah sambil menikmati Black Forest yang sweet tu dekat Mr.Google and blogger-blogger kan . Dapat lah sikit information kan . So , nak kongsikan lah sikit dengan korang nih kan yang tak tahu lagi , yang dah tahu tu senyap je eak . Sini ;-

Dapat membantu meningkatkan memori dan hafalan
Dapat meningkatkan kebolehan mengatasi tekanan
Dapat membantu menajamkan mata dan minda
Dapat bantu korang memulihkan keletihan saraf
Dapat mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular

Okeh . Dah dapat kan ? So , Selalulah makan coklat okeh . Jangan makan berlebihan pulak . Nnti penyakit lain pulak yang datang nanti . Okeh lah . Selamat beramal . Bye