Thursday, 14 November 2013

Running Man Special #1 : List of Guest and Theme

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.. 

                                                ۞ *•.¸.•* بِسْمِ اللهِ الْرَّحْمَنِ الْرَّحِيمِ •¸ .*• ۞
Assalamualaikum
Anyeong Haseyo !
Peace ✌˙❤‿❤˙✌




Yeep, Hari ni tetiba nak update blog. Running Man special pulak tu. Aihh! Thats me. So, i just watch when im free. Nah, list-list yang aku dah buat..tapi episode awal-awal tu aku tak tahu lah theme or mission dia apa kan. Maybe, dulu tak ada mission or theme yang tetap kod. Hee..

Running man Episode 1
Guest : Lee Hyo Ri & Hwang Jung Eum
Theme : New Variety Show


Running man Episode 2 
Guest : Lee Chun Hee,Goo Hara (KARA) 


Running man Episode 3  
Guest : Lee Chun Hee,Goo Hara (KARA)


Running man Episode 4 
Guest :  Jessica (SNSD) & Nichkhun


Running man Episode 5 
Guest :  Jessica (SNSD) & Nichkhun


Running man Episode 6 
Guest :  Se7en ,Son Dam Bi & Kim Shin Young


Running man Episode 7  
Guest : Jo Kwon(2am), Jung Yong Hwa (CN Blue) & Eun Jung (T-ara)


Running man Episode 8 
Guest : Lee Joon (MBLAQ), Victoria (f(x)) & Park Jung Gyu 


Running man Episode 9  
Guest : Lee Hong Ki (FT Island,) Shin Bong Sun & Kim Suro


Running man Episode 10  
Guest : Cha Tae Hyun & Yoon Se Ah


Running man Episode 11  
Guest : Kim Je Dong, Jong Yong Hwa (CN Blue)


Running man Episode 12 
Guest : No Guest


Running man Episode 13 
Guest : Jang Dong Min & Lizzy (After School)


Running man Episode 14 
Guest : Lizzy (After School)


Running man Episode 15 
Guest : Tony ( HOT) , Kim Kwang Kyu
Theme : Beat Ji Hyo's Heart


Running man Episode 16 
Guest : Yuri (SNSD)
Theme : Tricking Yuri

Running man Episode 17  
Guest : Jong Yong Hwa (CN Blue) & Go Joo Won

Running man Episode 18
Guest : No Guest
Theme : Cruise Special

Running man Episode 19
Guest : Nichkhun (2PM)
 Theme : Korean Food Special

Running man Episode 20
Running man guest list: Kim Heechul (Super Junior) 


Running man Episode 21
Running man guest list: Kim Jae Dong


Running man Episode 22
Running man guest list: Kim Min Jong & Choi Si Won
Theme : Christmas Special

Running man Episode 23
Running man guest list: Shim Hyung-rae
Theme : Comedy's God Special

Running man Episode 24
Running man guest list: Lee Kyung-shil & Song Eun-ee
 Theme : Man vs Woman

Running man Episode 25
Running man guest list: Park Bo-young

Running man Episode 26
Running man guest list: Jung Jin-young & Lee Mun-sik

Running man Episode 27
Running man guest list: Jung Yun-ho (TVXQ) & Shim Chang-min (TVXQ)

Running man Episode 28
Running man guest list: Kim Byung-man



Running man Episode 29
Running man guest list: No Guest

Running man Episode 30 Arts,Seoul
Running man guest list: Seung-ri (Big Bang)

Running man Episode 31
Running man guest list: Hyun Young

Running man Episode 32
Running man guest list: Tony & Kim Kwang Kyu

Running man Episode 33
Running man guest list: Oh Ji-ho

Running man Episode 34
Running man guest list: Uee & Park Jun-gyu

Running man Episode 35
Running man guest list: Daesung (Big Bang) & Jung Yong Hwa (CN Blue)

Running man Episode 36
Running man guest list: Daesung (Big Bang) & Jung Yong Hwa (CN Blue)

Running man Episode 37
Running man guest list: Park Ye Jin

Running man Episode 38
Running man guest list: No Guest

Running man Episode 39
Running man guest list: Sunny (SNSD) & Yoona (SNSD)

Running man Episode 40
Running man guest list: Taecyeon (2PM) & Nichkhun (2PM)

Running man Episode 41
Running man guest list: Lee Sun-gyun & Park Joong-hoon
* The last Running man Episode of Song Joong Ki

Running man Episode 42
Running man guest list: Heo Young-saeng (SS501)
Theme : Best of The Best

Running man Episode 43
Running man guest list: Shin Bong Sun & IU
Theme : Sport Competition

Running man Episode 44
Running man guest list: Jang Hyuk

Running man Episode 45
Running man guest list: Jang Hyuk
Theme : Report For work

Running man Episode 46
Running man guest list: Kim Hyun-joong (SS501)

Running man Episode 47
Running man guest list: Kim Hyun-joong (SS501)

Running man Episode 48
Running man guest list: No Guest
Theme : Find The Last Uigwe

Running man Episode 49
Running man guest list: Goo Hara ( KARA ) & Noh Sa-yeon
Theme : Queen Bee Race

Running man Episode 50
Running man guest list: Kim Min-jung & Nichkhun (2PM)
Theme : Bangkok Race I

Running man Episode 51
Running man guest list: Kim Min-jung & Nichkhun (2PM)
Theme : Bangkok Race II

Running man Episode 52
Running man guest list: Choi Min-soo 
Theme : Running Man Hunting

Running man Episode 53
Running man guest list: Choi Min Su & Yoon So Yi
Theme : Gyeonju Race

Running man Episode 54
Running man guest list: Choi Kang Hee & Ji Sung
Theme : Protect The Boss

Running man Episode 55
Running man guest list: Suzy(Miss A), Ji Yeon(T-ara), Luna (f(x)) & Sulli (f(x))
 Theme : High School Girl Special


Running man Episode 56
Running man guest list: Shin Bong Sun, Kim Sook, Yang Jung Ah & Ahn Mun-Suk
Theme : Scary Noona

Running man Episode 57
Running man guest list: Cha Tae Hyun & Shin Se Kyung
Theme : The Race Of Jeju-do I

Running man Episode 58
Running man guest list: Cha Tae Hyun & Shin Se Kyung
Theme : The Race Of Jeju-do II

Running man Episode 59
Running man guest list: Simon D, Dynamic Duo’s Choiza and Gaeko, Tiger JK & Yoon Mirae
Theme : Hip Hop Special

Running man Episode 60
Running man guest list: No Guest
Theme : True Gary's Show

Running man Episode 61
Running man guest list: Kim Joo Hyuk, Lee Yeon Hee & Kara’s Ji Young
Theme : Beijing Race

Running man Episode 62
Running man guest list: Kim Joo Hyuk, Lee Yeon Hee & Kara’s Ji Young
Theme : Race in China

Running man Episode 63
Running man guest list: YoonA , Seo Hyun, Tae Yeon, Jessica, Yuri & Hyo Yeon (SNSD)
Theme : Couple Race with SNSD

Running man Episode 64
Running man guest list: YoonA , Seo Hyun, Tae Yeon, Jessica, Yuri & Hyo Yeon (SNSD)
Theme : Pajama Race

Running man Episode 65
Running man guest list: Kim Joo Hyuk & Kim Sun Ah
Theme : Dice race

Running man Episode 66
Running man guest list: Kim Sun Ah & Song Joong Ki
Theme : National Racing Return

Running man Episode 67
Running man guest list: Park Ye Jin & Kim So roo
Theme : Dorido Amphibious Warfare

Running man Episode 68
Running man guest list: Park Ye jin & Kim So Roo
Theme : Hunting Grasshopper

Running man Episode 69
Running man guest list: Choi Min Soo
Theme : The Grasshoopper Hunt

Running man Episode 70
Running man guest list: Son Ye Jin, Lee Min Ki & Park Cheol Min
Theme : Eliminates The Spies

TO BE CONTINUE..

Sunday, 7 July 2013

Sebanyak Mana Pun Aku Berusaha Nasibku Tetap Sama ):

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang...

                                                   ۞ *•.¸.•* بِسْمِ اللهِ الْرَّحْمَنِ الْرَّحِيمِ •¸ .*• ۞
Assalamualaikum
Anyeong Haseyo !
Peace ✌˙❤‿❤˙✌

Hai, haa, tengok sekali aku dah boleh update blog. Rasa macam hari-hari nak update tau. Haha. Banyak cerita nak citer beb. Bila ditengokkan kembali tajuk entry aku kali ni macam tak kena ja kan. Macam ayat orang putus asa ja. By the way, aku bukannya putus asa okay, cuma kecewa. Sikit jalah tak banyak pun. 



Hari ni 7 Julai 2013, yeah hari hari anugerah cemerlang sekolah aku. Fyka dapat tak? Haha. Mestilah dapat.(over confident) Taklah, aku tak dapat banyak anugerah pun. Tak ada pun yang perlu dibanggakan untuk aku. Aku hanya dapat untuk tempat ke-3 kelas sains and terbaik PMR 2012. Tak macam orang lain, dorang pandai, bolot semua anugerah daripada BM hinggalah ke Add Math. Terror bukan? Itulah iyela kod nak bangga. Siapalah kita.

Aku bukan kecewa apa, just bila tadi aku dapat hadiah, entah kenapa, mengapa dan bagaimana aku rasa sedih sangat rasa macam nak nangis! Tapi aku cuba untuk menahannya. Nanti orang cakap aku ni "over" pulak. Bukannya dapat tokoh pelajar ke apa kan. Disaat itu, aku mula terfikir, yang kalau berusaha macam mana kuat sekali pun. Sanggup tak tido malam, bangun awal pagi, tak makan, tak mandi hanyalah semata-mata bersengkang mata untuk study punya pasal. But, the end, aku jugak yang kecewa walaupun aku dapat anugerah. Bukannya aku tak bersyukur, aku bersyukur sesangat boleh naik pentas, dapat hadiah, boleh senyum (walaupun itu hanyalah fake smile) dapat tengok mak ayah aku happy. 

Jeng..jeng..jeng..Entah kenapa aku rasa macam tak happy. Aku rasakan yang orang dekat sekeliling aku memandang rendah kat aku seolah-olah aku nih tak boleh diharapkan. "Dia tu dapat anugerah ni sebab kebetulan je tuh". Haah! Itulah yang aku bayangkan. Yelah, mana taknya, bila kawan-kawan aku naik pentas semua macam diberi satu penghargaan yang sangat berharga bukan hanya sekadar di sijil dan hadiah. Tetapi, bila aku yang naik, ????? krik..krik..krik.. Amat menyedihkan. Hampa. 

TETAPI..Haa, aku bukannya orang yang mudah putus asa guys. Pantang aku, orang buat aku sedih ni. Biarlah, aku cuma yakin yang Allah tu Maha Adil, so setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya kan. Tak semestinya yang terbaik bagi orang lain, terbaik untuk kita jugak. Stop, says "kan best kalau jadi macam dia". Aku hanya percaya yang Allah akan bagi kepada sesiapa yang berusaha. Insyaallah, aku takkan pedulikan sesiapa pun yang nak kata aku ini, itu. I don't have an idea, whatever! So, moral of the story, jangan cepat mengalah dan putus asa. Allah sentiasa menolong kita. Hanya mampu bertawakkal. Babai!




with Fariha, dia datang untuk amek hadiah. Huhu
(follow me at instagram: nurulfyka_)

KOMAWO✌˙❤‿❤˙✌
-SEMOGA HIDUP KITA DIBERKATI ALLAH-

Tuesday, 2 July 2013

Salahkah aku berubah ?

Cik Lonely Crazy Membebel..
                                                   ۞ *•.¸.•* بِسْمِ اللهِ الْرَّحْمَنِ الْرَّحِيمِ •¸ .*• ۞
Assalamualaikum
Anyeong Haseyo !
Peace ✌˙❤‿❤˙✌

Allhamdullilah ya ALLAH , hehe Fyka masih hidup. Wow ! last aku update blog ni tahun lepas bulan 12. Arggh ! Rindunya, memenatkan jugak nak kemas 'rumah usang' ni. Hari ni barulah Fyka berkesempatan nak menghapdet blog ni. Maklumlah sibuk sangat sampai tak ada masa langsung. Banyak dihabiskan dengan siapkan homework yang berlonggok-longgok. Sampai sekarang masih tidak berubah, haha ! Bersabar, insyaallah Allah permudahkan. Amin.

My entry today is...yang kat atas tu la. Baca sendiri. Reti kan ? Okay lah, entah kenapa tajuk ni Fyka pilih untuk memulakan entry pertama Fyka di tahun 2013. Walaupun sekarang dah pertengahan tahun dah. (aku peduli apa! ) Okay, semua orang berhak untuk berubah dan Allah akan memberi hidayah dan petunjuk kepada sesiapa sahaja yang Dia kehendaki. So, tak payah nak pertikaikan perubahan seseorang itu kearah kebaikan. Yelah, kalau cakap nak berubah kearah kebaikan je mesti ada ja yang mengata, dan macam-macam lagi. Seolah-olah memandang rendah kepada yang hendak berubah. Dan ada jugak kawan-kawan kita mengatakan "kolotlah kau ni, tetiba nak berubah alim konon" "kita muda lagi tak payah nak berlagak alim sangat" "perempuan yang bertudung tu tak semestinya hati mereka baik" dan banyak lagi kan.

Tetapi ada jugak yang berubah ke arah kearah kejahatan kan. Semoga kita semua tidak tergolong dalam golongan itu. Ya Allah. Tetapi kalau dah  diorang yang membuat keputusan untuk menjadi macam tu kita nak buat macam mana lagi. Hanya boleh menegur sahaja. But, orang zaman sekarang bukan boleh ditegur pun kang kita pula yang dihinanya. Haha ! Apa boleh buat. Cuma Fyka berharap semoga kita semua terpelihara daripada semua perkara-perkara yang terlarang. Berubahlah selagi ada masa. Mungkin sekarang kita tak dapat menilai betapa pentingnya masa walaupun sesaaat. Ia sangatlah berharga. Percayalah. Tak nak caya ? (kesah pulak aku)

Okay sampai sini sahaja lah kot. Insyaallah kalau ada masa akan ku coretkan lagi isi hatiku yang sunyi. Tapi kita masih ada Allah kan. So, moral of the story, berilah peluang kepada sesiapa sahaja untuk berubah kearah kebaikan. Tak perlu nak mencaci, menghina sangat okay.And, nak berubah ke kebaikan memang banyak dugaan. So, bersabarlah sayangs okay. Babai !

KOMAWO✌˙❤‿❤˙✌
-SEMOGA HIDUP KITA DIBERKATI ALLAH-